Blatul clasic , pentru mai multă personalitate și crocanterie, este întins manual pe mălai și copt pe o sită, rezultând în final o pizza fermă, foarte ușor de consumat “cu mâna”. Pentru cei mai tradiționaliști, la cerere, mălaiul poate fi înlocuit și cu făina.
Cei care preferă un blat de pizza mai apropiat de stilul italian, pot alege blatul subțire, un blat crocant si foarte gustos, întins pe făină cu oregano și copt pe un disc special.
Cel mai nou tip de blat din meniul nostru, blatul integral, este preparat din faină integrală 100% cu adaos de semințe de floarea soarelui și întins pe faină cu oregano. Iți recomandăm să-l încerci alături de combinația ta preferată de toppinguri.
Tradițional, la prepararea oricărei pizza care se respectă se folosește sosul de tomate sau piureul de roșii (nu ketchup) și brânză mozzarella, o brânză specială pentru pizza care are acea minunată proprietate de a se întinde atunci când iei prima felie de pizza fierbinte . La noi, sosul de pizza este pregătit după o rețetă proprie pe bază de piure de roșii și o combinație specială de condimente și se pune direct pe blat, fiind suportul perfect pentru stratul de mozzarella.
Blatul, sosul și mozzarella alcătuiesc ceea ce se cheama pizza de bază sau cea mai simpla pizza – pizza margherita.
În ceea ce priveste tipurile de pizza, meniul nostru îți oferă o mare libertate de alegere. Dacă vrei vrei să fii creativ sau ai preferințe proprii îți poți crea propria pizza combinând oricare și oricâte dintre multele topping-uri disponibile. Daca totuși nu ai timp sau inspirație pentru rețeta perfectă, lista generoasă de pizze speciale e plină de combinații delicioase. Orice variantă ai alege, personalizează-ți opțiunea alegând tipul de blat, sosul dar și dimensiunea potrivită situației de 30, 40 sau 50 cm, fie doar pentru tine, fie destul pentru toți prietenii.